Claude Debussy, de heimelijke omwentelaar – V

When:
April 8, 2018 @ 4:00 pm
2018-04-08T16:00:00+02:00
2018-04-08T16:15:00+02:00
Where:
Cultuurhuis De Paulus
Warmonderweg 2-A
2341 KV Oegstgeest
Cost:
Volwassenen €25 – studenten €10 – vrij entree tot 18 jaar. Kaarten te koop bij de Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest een maand vooraf aan dit concert, bespreken via info@musaix.org
Contact:
Lucien Knoedler

Artem Yasynskyy, piano

Zondag 8 april 2018 in de Paulus Oegstgeest, 16.00 uur

Programma: MOZART, Sonate nr. 2 KV 280 BACH, Inventionen und Sinfonien 1-15 BWV 288-801 – DEBUSSY, een selectie uit de Préludes.

Two master pianists of worldwide authority about 1988 Ukraine born Artem Yasynskyy: “His devotion to music and general culture combined with human qualities of honesty and integrity gives me a cause to recommend him wholeheartedly” – Dmitri Bashkirov – and “Artem Yasynskyy is an excellent pianist and he is truly qualified to play with great orchestras” – Paul Badura Skoda. The Chopin Magazine issued in Sendai, Japan (2013) on Yasinkyy’s performance of Mozart’s Piano concerto Nr. 24 K 491: “His stage presence conveys a sense of authority from the outset. The solo passages were of scintillating precision in what was in all probability a unique rendition of this work.”

In 1988 in Donetsk, Oekraïne geboren, stamt Artem Yasynskyy uit een familie van professionele musici. Zeven jaar oud bezocht hij de speciale school voor begaafde kinderen in zijn geboortestad waar hij les kreeg van Albina Oryshuk. Hij vervolgde zijn opleiding aan het conservatorium van Donetsk dat vernoemd is naar componist Sergej Prokofjev. Vanaf 2010 studeerde hij aan de Universiteit voor de Kunsten Bremen bij Patrick O’Byrne.

Yasynskyy is prijswinnaar met meerdere internationale pianoconcoursen waaronder de Gina Bachauer Piano Artist Competition, de Sendai Music Competition, het Gian Battista Viotti Concours, het Horowitz Concours,  het eerste Duitse concours voor Poolse muziek en de World Piano Competiton in Cincinnati, Ohio. In September 2015 was hij een van de drie finalisten van de Honens Piano Competiton in het Canadese Calgary.

Artem Yasynskyy trad op in festivals zoals dat van Honens in Calgary, het Paderewski Festival in Raleigh, Noord-Carolina, het zogeheten “Raritäten der Klavier-musik” in Husum, het Bremer Musikfest, het Night Music Festival van Kiev, het Festival Dagen van de Slavische Cultuur in Rome en het Poolse Muziekfestival in Hamburg. Hij gaf talrijke recitals en dit in Noorwegen, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Japan, Zuid-Korea, Rusland en Oekraïne. In Oegstgeest maakt hij zijn debuut in Nederland. Hij is gewoon zijn recitalprogramma’s zo in te richten, dat daarin een grote variëteit van muziekstijlen in voorkomen. Zodoende voorkomt hij herhalingen van concert naar concert.

Jun 1, 2017 | Posted by in | Comments Off on Claude Debussy, de heimelijke omwentelaar – V