Chopin en zijn verlangen – acteur Klaas Hofstra & Regina Albrink piano – Theater Het Trefpunt Warmond

When:
November 10, 2018 @ 8:30 pm – 10:00 pm
2018-11-10T20:30:00+01:00
2018-11-10T22:00:00+01:00

Regina Albrink & Klaas Hofstra

“Albrink is een uitnemend Chopin vertolkster.” schreef de pers over de eerste Chopin-voorstelling van pianiste Regina Albrink en acteur Klaas Hofstra. Nu komen ze met een tweede voorstelling over de Poolse componist-pianist Frédéric Chopin.

In deze tweede voorstelling ‘Chopin en zijn verlangen’ kijkt Chopin terug op zijn leven waarin zijn relatie met schrijfster George Sand het hoogtepunt was. Zijn leven met haar leek in het begin op een sprookje: een sterke, intelligente, onafhankelijke vrouw die de geniale componist met al haar moederlijke zorgen omringde. Het eindigde met een brief waarin George Sand hem beschuldigde van een verhouding met haar dochter Solange. Een 19e eeuwse soap. Maar blijkbaar was zij zijn belangrijkste inspiratiebron, want tijdens hun relatie heeft hij zijn mooiste muziek gecomponeerd. Ook zijn voortdurend verlangen naar Polen, dat zo duidelijk in zijn muziek hoorbaar is, komt duidelijk terug in deze voorstelling. Tekst en zeven composities wisselen elkaar af in deze bijzondere voorstelling.

Regina Albrink studeerde in Amsterdam en Budapest. Ze geeft veel concerten in binnen- en buitenland. Regina werkte mee aan talrijke voorstellingen van Alexandra Radius en Han Ebbelaar. Traditiegetrouw geeft ze elk jaar op Tweede Kerstdag een recital in het Concertgebouw in Amsterdam. Zij is te beluisteren op een aantal cd’s, waaronder de veelgeprezen The Best of Gottschalk.

Klaas Hofstra trekt de hele wereld over met zijn solovoorstellingen over beroemde schilders. In Nederland is hij bekend door zijn rollen van de arts Dick van Lennep in Medisch Centrum West en de postbode Sjoerd Bonnema in de Kameleonfilms.

Mar 9, 2018 | Posted by in | Comments Off on Chopin en zijn verlangen – acteur Klaas Hofstra & Regina Albrink piano – Theater Het Trefpunt Warmond