Calendar

Feb
25
Sun
Bach, Partita’s II, V & VI @ Theater Het Trefpunt
Feb 25 @ 3:00 pm

Bernd Brackman, piano

WARMOND, Theater Het Trefpunt

Zondag 25 februari, 15.00 uur

Programma: BACH, Partita’s II, V & VI BWV 826, 829 & 830

Bernd Brackman is een ware meesterpianist. Kenmerkend is zijn veelzijdigheid in repertoire van oude klassieken tot eigentijdse muziek; zijn repertoire reikt van Bach t/m Cage. Het pianospel zit hem al ruim vijftig jaar in de vingers en als gevolg diep in lijf en leden. Naast zijn concertpraktijk legt hij zich toe op de begeleiding en coaching van jonge, getalenteerde musici.

Mar
11
Sun
Claude Debussy, de heimelijke omwentelaar – II @ Cultuurhuis De Paulus
Mar 11 @ 4:00 pm

Sara Crombach & Bernd Brackman, pianovierhandig

Zondag 11 maart 2018 in de Paulus Oegstgeest, 16.00 uur

Programma: DEBUSSY, Marche ecossaise (pianovierhandig), Petite Suite (pianovierhandig), Six épigraphes antiques (pianovierhandig)HENKEMANS, Sonata per pianoforte: Bernd Brackman pianosolo & Twee Etudes: Sara Crombach pianosoloDEBUSSY, La mer. Trois esquisses symphoniques pour orchestre, in Debussy’s versie voor pianovierhandig.

Sara Crombach studeerde in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium bij de Russische meesterpianist Naum Grubert. Naast haar concertpraktijk is zij docent Oost-Europastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Bernd Brackman zit al ruim vijftig jaar het pianospel in de vingers. Kenmerkend is zijn veelzijdigheid in repertoirekeuze die loopt van oude klassieken tot eigentijdse muziek. Hij legt zich daarnaast intensief toe op de begeleiding en coaching van jonge, getalenteerde musici.

Mar
25
Sun
Claude Debussy, de heimelijke omwentelaar – IV @ Cultuurhuis De Paulus
Mar 25 @ 4:00 pm

José Mor, cello & Sara Crombach, piano

Zondag 25 maart 2018  Debussy’s 100ste sterfdagin de Paulus Oegstgeest, 16.00 uur 

Programma: DEBUSSY, Sonate voor cello en piano (1915) – RUDOLF ESCHER, Sonate voor cello solo (1945/48) – CASSADÓ, Suite voor cello solo (1926) – DEBUSSY, L’isle joyeuse (pianosolo), Estampes (1903) pianosolo & Vêtements du blessé (1915) pianosolo.

José Mor is principal cellist van l´Orquestra Simfònica de Barcelona en het Nationaal Orkest van Catalonië. Daarnaast is hij hoogleraar aan l’Escola Superior de Música de Catalunya en vast lid van diverse kamermuziekformaties. Met zijn partner Marta Rodríguez Iborra maakt hij programma’s waarin muziek en literatuur samenvloeien *). Sara Crombach studeerde in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium bij de Russische meesterpianist Naum Grubert. Aldus verdiepte zij zich in, vereenzelvigde zij zich met, de grote Russische pianoschool en haar repertoire. Naast haar concertpraktijk is zij docent Oost-Europastudies aan de Universiteit van Amsterdam.

*) José en Marta treden op zaterdagavond 24 maart 2018 op in Theater Branoul in Den Haag. Het betreft een speciaal optreden in de serie Literatuur & Muziek van het New European Ensemble.

Apr
8
Sun
Claude Debussy, de heimelijke omwentelaar – V @ Cultuurhuis De Paulus
Apr 8 @ 4:00 pm

Artem Yasynskyy, piano

Zondag 8 april 2018 in de Paulus Oegstgeest, 16.00 uur

Programma: MOZART, Sonate nr. 2 KV 280 BACH, Inventionen und Sinfonien 1-15 BWV 288-801 – DEBUSSY, een selectie uit de Préludes.

Two master pianists of worldwide authority about 1988 Ukraine born Artem Yasynskyy: “His devotion to music and general culture combined with human qualities of honesty and integrity gives me a cause to recommend him wholeheartedly” – Dmitri Bashkirov – and “Artem Yasynskyy is an excellent pianist and he is truly qualified to play with great orchestras” – Paul Badura Skoda. The Chopin Magazine issued in Sendai, Japan (2013) on Yasinkyy’s performance of Mozart’s Piano concerto Nr. 24 K 491: “His stage presence conveys a sense of authority from the outset. The solo passages were of scintillating precision in what was in all probability a unique rendition of this work.”

In 1988 in Donetsk, Oekraïne geboren, stamt Artem Yasynskyy uit een familie van professionele musici. Zeven jaar oud bezocht hij de speciale school voor begaafde kinderen in zijn geboortestad waar hij les kreeg van Albina Oryshuk. Hij vervolgde zijn opleiding aan het conservatorium van Donetsk dat vernoemd is naar componist Sergej Prokofjev. Vanaf 2010 studeerde hij aan de Universiteit voor de Kunsten Bremen bij Patrick O’Byrne.

Yasynskyy is prijswinnaar met meerdere internationale pianoconcoursen waaronder de Gina Bachauer Piano Artist Competition, de Sendai Music Competition, het Gian Battista Viotti Concours, het Horowitz Concours,  het eerste Duitse concours voor Poolse muziek en de World Piano Competiton in Cincinnati, Ohio. In September 2015 was hij een van de drie finalisten van de Honens Piano Competiton in het Canadese Calgary.

Artem Yasynskyy trad op in festivals zoals dat van Honens in Calgary, het Paderewski Festival in Raleigh, Noord-Carolina, het zogeheten “Raritäten der Klavier-musik” in Husum, het Bremer Musikfest, het Night Music Festival van Kiev, het Festival Dagen van de Slavische Cultuur in Rome en het Poolse Muziekfestival in Hamburg. Hij gaf talrijke recitals en dit in Noorwegen, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Japan, Zuid-Korea, Rusland en Oekraïne. In Oegstgeest maakt hij zijn debuut in Nederland. Hij is gewoon zijn recitalprogramma’s zo in te richten, dat daarin een grote variëteit van muziekstijlen in voorkomen. Zodoende voorkomt hij herhalingen van concert naar concert.

Apr
22
Sun
Claude Debussy, de heimelijke omwentelaar – VI @ Cultuurhuis De Paulus
Apr 22 @ 4:00 pm

Ensemble Leidse Hout – Leden van het Residentie Orkest:

Dorine Schade, fluit – Tabja Trede, altviool – Jaike Bakker, harp

Zondag 22 april 2018 in de Paulus Oegstgeest, 16.00 uur

Programma: DEBUSSY, Syrinx: fluitsolo (1913) & Sonate voor fluit, altviool en harp (1915) – STRAVINSKY, Elegie: altvioolsolo (1943) – LEO SMIT, Sonate voor fluit, altviool en harp (1926) – DEBUSSY, een selectie uit de preludes: harpsolo –  RAVEL, Sonatine pour le piano: bewerking voor fluit, altviool en harp – STRAVINSKY, Elegie: altvioolsolo – DEBUSSY, Syrinx: fluitsolo.

De leden van het Ensemble Leidse Hout maken deel uit van het Residentie Orkest en wonen in de buurt van het Leidse Hout. Deze “houtblazers” vormen de kern van deze formatie. Sinds drie jaar treden zij regelmatig op in onder meer Studio Pulchri , de Parade Noordeinde Nocturne en in de Nieuwe Kerk Den Haag. Samenwerken in ongewone bezettingen is het handelsmerk.